Nieuws

6-2-2018 | Speedsoccer

Vandaag deden 7 leerlingen succesvol mee aan een speedsoccertoernooi in Groningen.

 

Zie video. 


9-2-2016 | Bibliotheek geopend
Na maanden van voorbereiding is de bibliotheek van de Caleidoscoop op vrijdag 5 februari feestelijk geopend.

 

Er staan prachtige, stevige, witte kasten met heel veel nieuwe boeken. In bijna alle genres zijn er boeken en er zijn ook heel veel nieuwe boeken op leesniveau, vanaf “AVI start”.

Ook is er een kast vol met mooie informatieboeken. Er staan nu bijna 1000 boeken in de bibliotheek.

 

Op de dag van de opening werd in de bibliotheek voorgelezen door Erwin Lippold. In het kader van de Nationale Voorleesdagen las Leendert van der Boom voor aan de bovenbouwgroepen.  Juf Nienke, die met verlof is, kwam ook speciaal deze dag op school om voor te lezen.

 

 

Alle leerlingen kregen een gepersonaliseerde boekenlegger en een (drop)sleutel.

Vanaf maandag 8 februari kunnen de kinderen boeken lenen. De kinderen vinden het fantastisch: een échte bibliotheek!!

 

Wat een enthousiaste reacties horen wij. En dan nu lekker lezen!

 


21-1-2015 | Burgemeester leest voor

In het kader van de Nationale Voorleesdagen zijn er komende week allerlei gasten uitgenodigd om te komen voorlezen aan de leerlingen. Vandaag werd de aftrap gedaan door niemand minder dan de burgemeester. De Dino's en de Kameleons werden voorgelezen door burgemeester Ferd Crone.

 

De kinderen konden na het voorlezen nog vragen stellen aan de burgemeester en daar werd dankbaar gebruik van gemaakt. De groepen die niet werden voorgelezen werden wel allemaal verrast met een bliksembezoekje. De kinderen waren behoorlijk onder de indruk.

 

Later deze week volgen nog voorleesbeurten van o.a. RENN4 directeur Friesland, Marcel Andringa en de voorzitter van het RENN4-bestuur, Leendert de Boom. 


12-12-2014 | Naar de Harmonie (bericht van de Cultuurcoach)

Samen met de Cultuurcomissie stel ik een kunstmenu samen, waarvan wij denken dat mooiste aanbod is en het meest geschikt is voor de kinderen van de Caleidoscoop.
Ieder kind krijgt twee activiteiten per schooljaar, waarbij het gaat om kunst en cultuur.

Zo zijn we afgelopen week bij theater de Harmonie geweest, waar de Kikkers, de Tijgers en de IJsvogels naar de voorstelling ‘Oorlogsgeheimen’ zijn geweest.
Voordat we de voorstelling hebben gezien, zijn de kinderen in de klassen goed voorbereid door hun juffen, doordat ze het boek van Jan Terlouw in de klas hebben gehaald en samen met de kinderen de film hebben bekeken. Daarnaast heb ik een inleidingsles verzorgd over het thema van de voorstelling, over hoe acteurs te werk gaan en over de regels die binnen het theater gelden.


Al met al was het prachtig om te zien hoe de kinderen meegenomen werden in het verhaal van de voorstelling en hoe ontzettend goed de kinderen van de Caleidoscoop zich aan de theater regels wisten te houden!
De reacties na de voorstellingen waren dan ook zeer positief, de kinderen hebben een mooi, leerzame week gehad.


In januari staan er weer bijzondere projecten op het programma; zo gaan we dan onder andere graffiti spuiten met kunstenaar Roy Schreuder.

 

Judith Mulder


5-11-2014 | Prijs gewonnen

De Caleidoscoop heeft met verschillende groepen meegedaan aan een prijsvraag van kinderboekwinkel de Toverlantaarn.

 

Gister kregen we het verheugende bericht dat we een prijs hebben gewonnen. We hebben een boekenpakket gewonnen ter waarde van 50 euro!!

 

We zijn natuurlijk erg blij met deze prijs en bedanken de Toverlantaarn voor het organiseren van de prijsvraag.

 

 


31-10-2014 | Nationaal Schoolontbijt
Dinsdag 4 november is op de Caleidoscoop het Nationale schoolontbijt. Dit is al 11 jaar begin november een groot educatief ontbijtevenement in Nederland. Dit jaar gaan meer dan 500.000 basisschoolkinderen samen ontbijten.

Het ontbijt bestaat uit brood, beleg, drinken en fruit. Dit is met zorg samengesteld door het Voedingscentrum. Op deze manier wordt ontbijten leuk, gezond en een feestje. Wilt U nog meer weten kijk dan even op www. Schoolontbijt.nl

12-10-2014 | Twitter
De Caleidoscoop heeft nu ook een Twitter-account. Volg ons op @DeCaleidoscoop.

10-10-2014 | Special Heroes: Floorball
In het kader van Special Heroes stond vandaag de eerste les Floorball op het programma. De kinderen uit 4 verschillende groepen werden getraind door Ilja Poesse van Floorball Noord.

7-10-2014 | Cambuur op bezoek

In het kader van de Kinderwboekenweek 2014 brachten spelers van SC Cambuur een bezoek aan De Caleidoscoop. Nadat Martijn Barto en Mart Dijkstra hadden voor gelezen aan verschillende groepen was er ook nog tijd voor een handtekening- en fotosessie.

Alle kinderen konden op de foto met beide spelers en ook verschillende juffen stonden in de rij voor een handtekening.


29-9-2014 | Special Heroes: Judo
Vandaag zijn een aantal van onze groepen gestart met judolessen. Dit in het kader van Special Heroes.

11-2-2014 | Natuurmuseum

De groepen Tijgers, Leeuwen, Kikkers, IJsvogels, Draken en Libellen gaan in de maanden maart en april een bezoek brengen aan het natuurmuseum in Leeuwarden. 

Het thema gaat over vogels. Verder zullen de kinderen leuke experimentjes gaan doen op school! 


7-1-2014 | Kinderconcert "De stille Prinses"

Op dinsdag 14 januari 2014 komen Musici van het Noord Nederlands Orkest met hun instrumenten naar de Caleidoscoop om een muzikaal verhaal te vertellen aan de allerjongste prinsjes en prinsesjes.

 

Voor de groepen Goudvissen, Nijlpaarden, Vossen, Dino’s en Rodekaters biedt het NNO een interactief kinderconcert. Met veel mee-doe-acties voor de kinderen, zoals zingen en bodypercussie.


20-12-2013 | SERIOUS REQUEST

Vanmorgen om 9.00 uur stonden er een aantal leerlingen bij het glazen huis om het geweldige bedrag van €4000,- aan te bieden.

Dit hebben onze kinderen zelf verdiend met de koningspelen sponsorloop en met het verkopen van hun zelf geknutselde spullen op de kerstfair.

Op de site van radiozender 3FM kunt u een filmpje bekijken van de kinderen die vanmorgen gemaakt is.

http://seriousrequest.3fm.nl/video/chequebox/2013/12-20/9#_

Filmpje van 9.04uur(2de filmpje)


4-11-2013 | De Goudvissen naar het bos

Even lekker uitwaaien in het bos van Ype!

De Goudvissen hebben in het bos gezocht naar mooi herfstspulletjes. Ook zijn ze in de donkere grot geweest. Gelukkig hadden de kinderen een zaklamp mee, dus konden ze de weg goed vinden.


15-10-2013 | Binnenkort op de Caleidoscoop

Fabelkracht

Een sprankelende voorstelling waarin de fantasie en het lichaam een spelletje met elkaar spelen.

 

Fabelkracht is een beeldende voorstelling met veel beweging en weinig taal.

 

Voor meer informatie over deze voorstelling kunt u kijken op www.schoolkade.nl

 


15-10-2013 | Vissen met groen 1
Na 3 weken knutselen over het thema "vissen", mochten de kinderen van afdeling groen 1 als afsluiting van het thema gaan vissen. Dit gebeurde onder begeleiding van Sport Visserij Friesland. Het was een groot succes met veel vangst!

14-10-2013 | Koud in de school: warme chocolademelk
Brrr. Buiten is het echt herfstweer en vandaag konden we dat binnen ook merken.
In de leslokalen was het vandaag fris en om een beetje op te warmen kregen alle kinderen
warme chocolademelk met slagroom en een speculaasje……..

4-7-2013 | Sportdag

Maandag 1 juli hadden de kinderen van de Caleidoscoop sportdag. Deze dag stond in het teken van Survival in combinatie met Freerunning. 15 Groepen van de Caleidoscoop gingen op naar de Grote wielen! De dag werd geopend door 2 spelers van SC Heerenveen. Renzo uit de groep Vossen had namelijk vorig jaar op de open dag van SC Heerenveen een prijs gewonnen. Renzo kreeg een echt voetbalshirt met handtekeningen. Wauw! Alle andere kinderen kregen een vriendenboekje.

 

 


14-6-2013 | Bezoek Koning en Koningin Leeuwarden

Op vrijdag 14 juni waren Koning Willem Alexander en Koningin Maxima op bezoek in Leeuwarden.

De Kameleons en Giraffen waren erbij!


11-6-2013 | Schoolreisje rood 1

Op dinsdagochtend 11 juni vertrok de bus met de kinderen uit de klassen Nijlpaarden, Vossen, Dino's en Rode katers naar Sybrandy's Speelpark. Dit park is gelegen in Zuidwest Friesland temidden van de prachtige bossen in Gaasterland. Het park, ontstaan uit een vogelpark, is uitgegroeid tot een attractiepark met attractie's als Safari Jeeps, de draaischijf, een spookhuis enz.

Het weer zat mee. Het bleef de hele dag droog en ook het zonnetje liet zich zien. Een kleine impressie:


4-6-2013 | Knuffelpoli

Op dinsdag 4 juni gingen de kinderen van de kleutergroep naar de knuffelpoli van het MCL. Bij binnenkomst werd er eerst een ponsplaatje aangemaakt voor de knuffels die ze hadden meegenomen. De knuffels werden onderzocht en behandeld. Zo kreeg de ene knuffel gips en moest er bij de andere knuffel eerst een foto worden gemaakt. Weer andere knuffels moesten een pilletje of een verbandje om weer beter te kunnen worden. Voordat de kinderen weer terug gingen naar de Caleidoscoop, mocht meester nog even op de brancard in de ambulance. Ook kregen de kinderen een tas met leuke doktersspulletjes mee.

 


27-5-2013 | Schoolreisje Oranje

Op maandag 27 mei gingen de kinderen van de Goudvissen naar de kinderboerderij 'de Naturij' in Drachten.  De dag begon met wat regen, maar dat mocht de pret niet drukken. In de ochtend speelden de kinderen zoveel mogelijk binnen en toen het droog werd, hebben de kinderen lekker buiten gespeeld. Natuurlijk kregen de kinderen op deze dag veel lekkers....

 

 


21-5-2013 | Schoolreisje Groen 1
Op dinsdag 21 mei was het zover. De kinderen van de Kameleons, Papegaaien en Giraffen gaan op schoolreisje. De reis ging naar Duinenzathe in Appelscha. Na een gezellige busreis van een uurtje kwamen we aan op het park.Na een plekje te hebben gezocht voor de tassen en jassen konden de kinderen het park in. Ze hebben o.a. genoten van de botsauto's, de flying swing, de waterglijbaan en het spookhuis. Na de patat + frikandel konden we weer verder spelen. Het winkeltje dat 's middags open ging had veel bekijks, toch best moeilijk kiezen om iets leuks te kopen. Om 15.00 uur gingen we richting Leeuwarden waar we om 16.00 uur moe maar met een geslaagde dag achter de rug opgewacht werden door ouders/verzorgers.

26-4-2013 | KONINGSSPELEN, 26 APRIL 2013

Ook de Caleidoscoop deed mee aan de Koningsspelen. Een dag waarbij ruim 6.000 basisscholen en 1,3 miljoen kinderen samen in beweging waren. Op een sportieve manier werd er met elkaar een vrolijke en gezellige dag van gemaakt.
Op alle scholen die meededen werd deze speciale dag gestart met een ontbijt. Een gezond en lekker ontbijt is een goed begin van de dag.
De kinderen deden mee aan de sponsorloop. Op deze manier konden de kinderen zich op een sportieve manier inzetten voor het goede doel. Kinderen zochten zelf sponsors om geld op te halen voor het goede doel. Het goede doel is Serious Request. Zij staan dit jaar met het Glazen Huis in Leeuwarden. Op deze Koningsdag werd een begin gemaakt om hier geld voor op te halen.

De uiteindelijke opbrengst was
3570,-


3-4-2013 | Boerderijbezoek

De kinderen van de Goudvissen gingen op bezoek bij de oom van juf Geratina. Deze oom heeft een boerderij in Oenkerk.

 

 


6-2-2013 | Babybezoek

Op 16 januari werd de baby van juf Alie geboren. Daarom ging de kleutergroep bij haar en baby Mart op bezoek.

 

 


18-1-2013 | Opbrengst dozen Voedselbank

Fantastisch nieuws!

 

Een paar kinderen van De Caleidoscoop hebben 40 dozen naar de Voedselbank mogen brengen!

 

De Voedselbank en De Caleidoscoop bedankt iedereen die mee heeft geholpen aan deze actie.


12-12-2012 | De Caleidoscoop helpt de voedselbank!
De Caleidoscoop helpt de voedselbank!


 

Een week lang gaat de Caleidoscoop houdbare levensmiddelen inzamelen om kerstpakketten voor de voedselbank te maken.

 

De kinderen kunnen vanuit thuis bijvoorbeeld: koffie, thee, rijst, macaroni en/of andere houdbare levensmiddelen meenemen naar school.

 

Op  vrijdag 21 december worden door een aantal kinderen en leerkrachten de pakketten naar de voedselbank gebracht.

 

23-11-2012 | Sinterklaas op de Caleidoscoop
Woensdag 5 december zal Sinterklaas met zijn Pieten de Caleidoscoop weer gaan bezoeken.

23-11-2012 | Kunst met afval!


Dinsdag 27 en donderdag 29 november gaan de groepen Vossen, Dino's, Nijlpaarden, Krokodillen en de Rode Katers samen met Machiel Braaksma prachtige kunstwerken maken.

Machiel Braaksma is kunstenaar en van afvalmateriaal maakt hij hele bijzondere dingen.

 


16-10-2012 | Schilderproject 2012

Schilder project 2012

 

Aan het begin van het nieuwe schooljaar zijn de kinderen van De Caleidoscoop weer aan de slag gegaan voor het schilder project.

 

Het thema deze keer was "Vervoermiddel".


16-10-2012 | Kinderboekenweek Hallo wereld 2012

Hallo wereld was het thema voor de Kinderboekenweek 2012.

 

We reisden naar verre landen, leerden allerlei bijzondere uithoeken van de aarde kennen en maakten op verschillende manieren kennis met mensen uit een andere cultuur.

 


1-10-2012 | Nijlpaarden in het bos

Omdat de herfst weer is begonnen hebben de Nijlpaarden vandaag een uitstapje naar het bos gemaakt. Ze hebben daar allemaal spullen verzameld voor de herfsttafel.

 

De kinderen vonden de grot ook erg spannend. De juffen durfden het helemaal niet aan om daar naar binnen te gaan.

 

De komende maanden zal er vanzelfsprekend veel aandacht zijn voor alles wat met de herfst te maken heeft.

 


1-11-2011 | Bezoek Raad van Toezicht

Regelmatig combineert de Raad van Toezicht (RvT) van RENN4 haar vergadering met een bezoek aan een school. Afgelopen maandag was het de beurt aan De Caleidoscoop.

 

Het bezoek begon met een gesprek met de teamleiders en directeur van De Caleidoscoop. Tijdens dat gesprek is uitgebreid stil gestaan bij de zorgen die we hebben rondom Passend Onderwijs. 

 

Na een rondleiding hebben de leden van de RvT een groep bezocht. Om half drie hebben ze de leerlingen mee begeleid naar de taxi's en tenslotte hebben ze nog met diverse collega's gesproken over hun bevindingen en vragen gesteld over het werk. 

 

De voorzitter van de RvT, Eric van Oosterhout, houdt een logboek bij over zijn werk als burgemeester van Aa en Hunze. Hij heeft ook geschreven over zijn bezoek aan De Caleidoscoop.

 

Ga hier naar het logboek van Eric van Oosterhout.


9-9-2011 | Schoolgids 2011-2012
De schoolgids voor het komende schooljaar is beschikbaar. De gids is te vinden onder het kopje "praktische info".

5-9-2011 | Aanpassingen gebouw

Sinds het voorjaar is er hard gewerkt om het gebouw te verbeteren.

 

In de zomervakantie is er hard doorgewerkt en nagegnoeg alle werkzaamheden zijn nu afgerond. Het is duidelijk dat de school een hele andere uitstraling heeft gekregen. Het gebouw heeft eindelijk de veelkleurigheid gekregen die we wilden.

 

 


13-4-2011 | Naar de bibliotheek

Op dinsdag 12 april hebben de kinderen van de Welpen een bezoek gebracht aan de
bibliotheek in Leeuwarden. Nadat we naar het station Camminghaburen waren gelopen
en de kinderen hun treinkaartje zelf hadden afgestempeld, kon de reis beginnen.....

Centraal station Leeuwarden was ons eindstation en vanaf daar zijn we naar de bibliotheek gelopen.


In de bibliotheek werd een verhaal voorgelezen en gingen de kinderen met Monstertje Mo op stap langs de boeken. Het leek erop dat geen enkel boek een plekje voor hem had , maar uiteindelijk vonden ze een boek met een bedje. Monstertje Mo werd ik het bedje gelegd en terwijl hij daar lag te rusten, mochten de kinderen een letterpuzzel maken, een spel op de computer spelen of lekker lezen in het leeshuisje.

 

We kregen nog een mooie kleurplaat mee en toen kon de terugreis met de trein weer beginnen.


6-4-2011 | Nog meer kleur

Niet alleen de buitenkant van de school krijgt mooie kleuren, ook binnen ziet het er dankzij de cultuurcommissie, en natuurlijk vooral dankzij alle leerlingen van de Caleidoscoop weer prachtig uit.

 

De schilderijen met het thema “droomhuis” van vorig jaar zijn vervangen door nieuwe kunstwerken over fantasiedieren. De uitvoering is prachtig en kleurrijk geworden, dus kom ze eens bekijken als u op school bent, het is werkelijk de moeite waard.


15-3-2011 | Opbrengst sponsorloop

Op 16 Februari 2011 hebben we een sponsorloop gehouden met de leerlingen van De Caleidoscoop.
Met als doel geld inzamelen voor boeken voor de bibliotheek op school.

De kinderen zijn allemaal super fanatiek bezig geweest met rondjes rennen en geld inzamelen.
Mede daardoor was het een super geslaagde dag! Wij kunnen nu bekend maken dat er een bedrag is opgehaald van


€ 2.800,-


Hier zijn wij natuurlijk heel erg blij mee!
Door dit prachtige bedrag kunnen we mooie boeken aanschaffen.
Bedankt voor iedere bijdrage.


16-2-2011 | Sponsorloop
Woensdag 16 februari 2011 was het zover, de sponsorloop. Met als doel nieuwe boeken voor in de bibliotheek.

De kinderen hebben van te voren flink gezocht naar sponsors; buren, opa’s en oma’s, iedereen werd gevraagd (er was zelfs iemand die aan 1 sponsorformulier niet genoeg had). Wat een inzet vooraf.

Woensdag begon de dag met wat regen, maar gelukkig was het de rest van de dag droog. Met vlaggetjes, muziek en enthousiast publiek konden de kinderen beginnen met hardlopen voor het goede doel. Nou … dat hebben ze gedaan. Niet na 1,2,3, 5 of 10 rondjes waren de kinderen moe of klaar met hardlopen. Pas na een half uur hardlopen waren de kinderen moe en moesten ze stoppen omdat de tijd voorbij was.

Wat een inzet, wat een doorzettingsvermogen en wat een gezellig dag met z’n allen. Iedereen, van de onderbouw tot aan de bovenbouw heeft top gepresteerd. Na de prestatie kregen alle leerlingen een suikerspin, daar waren de leerlingen blij door verrast.

We willen iedereen die de sponsorloop tot dit succes heeft gemaakt van harte bedanken. Wat de sponsorloop in totaal heeft opgebracht is nog niet bekend. Hierover houden we jullie natuurlijk op de hoogte.

10-2-2011 | Naar het museum

Rond 9.30 uur stond de bus klaar om ons naar het Fries natuurmuseum te brengen.

De groepen Vossen, Rode katers, Dino’s en de Nijlpaarden gingen met z’n allen in de bus. De buschauffeur draaide voor de kinderen een kort filmpje van Up en vervolgens een liedje. Dit viel goed in de smaak.

 

In het museum was een tentoonstelling: Jurassic Leeuwarden 2.

Eerst gingen de Dino’s en de Rode katers in groepjes door het Atrium.

Daar was de dino- tentoonstelling.

Ga miljoenen jaren terug in de tijd en stap in een wereld van de Sauropoden, Theropoden en Stegosauriërs.

 

We hebben skeletten op ware grootte gezien!!  Er waren vogels en vliegende reptielen,

Wel een 20 meter lange reconstructie van een opgraving van een Diplodocus uit Amerika met echte dinosaurusbotten. Ook was er een zandbak waar we botten op konden graven.

 

De Vossen en de Nijlpaarden zijn begonnen bij de spinnententoonstelling. Er waren ook echte spinnen te zien…dat vonden sommige kinderen best spannend. Daarna zijn we naar "Friesland onder water" gegaan. Het is geweldig om te zien hoe het eruit ziet onder water! Het is net of je onder een sloot door loopt. Je ziet een koe water drinken en eendenpootjes heen en weer spartelen. 

 

Na een half uur hebben ons fruit gegeten en drinken gedronken in een klas zoals die er vroeger uit zag.

Na de pauze hebben de groepen geruild en zo hebben alle kinderen alles gezien.

Het was een leerzame en geslaagde ochtend!!


8-2-2011 | Leesboeken

Sinds januari bezoekt de Leesbus De Caleidoscoop.

 

Momenteel maken er 8 groepen gebruik van de Leesbus. Om de 2 weken gaan de leerlingen van die groepen naar de bus om een boek te lenen.

 

 

Om onze eigen bibliotheek aan te vullen organiseren we een sponsorloop op 16 februari.


2-2-2011 | Op bezoek bij de buren

Op uitnodiging van studenten van de Friese Poort hebben een aantal groepen maandag 31 januari en dinsdag 1 februari een bezoek gebracht aan een toneelproject door studenten van de opleiding MZ (voorheen SPW).


Het programma voor de groepen bestond uit korte voorstellingen van ongeveer 10 minuten.
Maandag bezochten de Welpen en de Goudvissen een voorstelling over Kabouter Plop en één over het Kleine Eendje, dinsdag was de beurt aan de Flamingo’s, Vossen en Krokodillen. Deze groepen kregen voorstellingen over Piet Piraat (met voor alle toeschouwers ook nog even meesmullen van de heerlijke “spekjessoep”), Het Circus en tot besluit Sneeuwwitje.


Alle voorstellingen werden ondersteund door veel muziek, er werd dan ook door alle kinderen enthousiast meegezongen en geklapt.


31-1-2011 | Beleidsbrief minister naar 2e kamer

De minister van Onderwijs heeft de beleidsbrief "Naar Passend Onderwijs" naar de 2e kamer gestuurd.

 

Op 16 februari zal er een algemeen overleg zijn tussen de minister en de tweede kamer.

 

De bezuinigingen die de minister wil doorvoeren hebben forse gevolgen voor het Speciall Onderwijs. In totaal moet er 300 miljoen euro worden bezuinigd op Passend Onderwijs en de minister wil daarbij het regulier onderwijs zo veel mogelijk ontzien.

 

De bezuinigingen zullen leiden tot grotere groepen binnen het Speciaal Onderwijs, grotendeels verdwijnen van de Ambulante Begeleiding (AB) en het verdwijnen van de steunpunten Autisme, om enkele voorbeelden te noemen.

 

De Landelijke Vereniging Cluster 4 heeft hier op een rij gezet wat de gevolgen zullen zijn.

 

Beleidsbrief van de minister

Bijlage 1, Wettelijk kader Passend Onderwijs

bijlage 2, Invulling taakstelling Passend Onderwijs

 


28-1-2011 | Manifestatie tegen bezuiniging

Op woensdag 9 februari 2011 zal op De Caleidoscoop geen les worden gegeven. Dit in verband met onze aanwezigheid tijdens een landelijke manifestatie tegen de bezuinigingen op Passend Onderwijs.

 

Het kabinet wil ruim 300 miljoen euro bezuinigen op Passend Onderwijs. Wij vinden dat onverantwoord. Daarom geven wij gehoor aan de oproep van onze sector-organisatie, de PO-raad, om massaal naar de landelijke manifestatie in Nieuwegein te komen.

 

De manifestatie in Nieuwegein is één van de acties die worden gevoerd door werkgeversorganisaties, ouderorganisaties en vakbonden om deze bezuinigingsmaatregel van tafel te krijgen.

 

 


14-1-2011 | Onderwijs in actie tegen bezuinigingen

De komende weken worden er door het onderwijs verschillende acties gevoerd tegen de aangekondigde bezuiniging van 300 miljoen euro op Passend Onderwijs.

 

Een dergelijke bezuiniging gaat ten koste van de kwaliteit die de scholen kunnen bieden.

 

Via onderstaande link komt u op de site van de PO Raad, waar u meer kunt lezen over voorgenomen acties.

 

http://www.poraad.nl/index.php?p=19641&nieuws_id=581016

 


3-12-2010 | Sinterklaas

Sinterklaas heeft ons vandaag bezocht.

 

Er was even paniek omdat de boot niet mocht varen in verband met het ijs. Alle kinderen stonden echter al buiten om Sinterklaas en zijn Pieten te ontvangen.

 

 

 

Gelukkig heeft Sinterklaas ook nog een prachtig mooi busje. Precies op tijd kwam Sint met de Pieten op school. Vervolgens heeft hij verschillende groepen en afdelingen bezocht. Aan het eind van de ochtend is hij met zijn gevolg weer vertrokken.

 

Pepernoten en kadootjes bleven achter op school.

 

 


2-12-2010 | Bezuinigingen Speciaal Onderwijs

Op 10 en 11 november j.l. sprak de Tweede Kamer over de onderwijsbegroting voor 2011 en de plannen voor onderwijs van het kabinet Rutte. Lees hier het samenvattende verslag.

Tijdens de algemene ledenvergadering 1 december 2010 van de PO-raad, hebben de schoolbesturen zich uitgesproken tegen de aangekondigde bezuinigingen. De leden hebben een motie aangenomen, waarin dit nogmaals wordt benadrukt. Lees hier de motie.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de bezuinigingen op het passend onderwijs via de PO-raad.

 

 


15-11-2010 | Tot Rust Kom Kamers geopend

Vandaag zijn de Tot Rust Kom Kamers geopend. Dit werd gevierd met optreden van een goochelaar die vele verbaasde gezichten veroorzaakte.

 

De TRKK's zijn bedoeld om een plek te bieden als het in de klas even niet lukt.

 


12-10-2010 | Persbericht
PERSBERICHT Dreigend tekort aan plaatsen voor leerlingen speciaal onderwijs. RENN4 bezorgd over voorstellen nieuwe regering

Groningen, 12 oktober 2010 – De RENN4-scholen in alle drie de noordelijke provincies zien zich geconfronteerd met een grote toestroom van nieuwe leerlingen, voor zowel de basisscholen als het voortgezet onderwijs. Acht weken na de start van het nieuwe schooljaar, is er op diverse locaties geen plaatsingscapaciteit meer. Dit betekent dat leerlingen vaak over grotere afstand moeten reizen naar andere RENN4-locaties waar nog wel plaats is.

Als de toestroom in dit tempo blijft doorgaan, is er waarschijnlijk na de Kerstvakantie geen ruimte meer om nieuwe leerlingen te plaatsen en moeten ze wachten tot augustus 2011. Voor leerlingen, hun ouders en scholen een onwenselijke situatie. Zeker als een aantal leerlingen thuis komt te zitten, waar we ernstig rekening mee houden.
Hoe de plotselinge toestroom te verklaren is, is nog niet duidelijk. Wel lijkt er een verband te bestaan tussen de door de landelijke overheid doorgevoerde bezuinigingen op de rugzak in het speciaal basisonderwijs en bij de regionale expertisecentra.
RENN4 maakt zich grote zorgen over de forse bezuinigingsvoorstellen van de aanstaande nieuwe regering. Een korting van € 300 miljoen op passend onderwijs zal, hoe de concrete uitwerking er ook uitziet, vrijwel altijd een verhoogde druk op de scholen voor (voortgezet) speciaal onderwijs tot gevolg hebben. Ook de wijzigingen in de jeugdzorg, het voorstel om drempelloos instromen in niveau 2 van het MBO niet langer toe te staan en het budgetteren van het praktijkonderwijs en het Leerweg Ondersteund Onderwijs beperken de mogelijkheden van cluster-4 leerlingen tot volwaardige participatie aan de samenleving.

6-10-2010 | Sneltekenaar

Vandaag is er een sneltekenaar op school geweest. Dit was in het kader van de Kinderboekenweek 2010 die nu van start is gegaan.

 

Het thema van dit jaar is: De Grote TekenTentoonstelling.

 

De tekenaar heeft van verschillende juffen een tekening gemaakt, waarbij de leerlingen vaak verbaasd toekeken hoe snel hij dat deed.